2016-05-17 16:27:19

NASTAVNI SAT U ŠKOLSKOJ KUHINJI

Učenici prvih razreda proveli su sat prirode i društva u školskoj kuhinji gdje im je naša kuharica Stanislava pričala o svakodnevnoj pripremi mliječnih, mesnih i povrtnih obroka za djecu. 

Ponovili su izgled piramide pravilne prehrane, zašto je važno jesti cjelovite žitarice, koje vitamine sadrži voće i povrće, čime su bogati mliječni proizvodi i zašto su juhe i variva dobri za naše tijelo. 

Učenici su spoznali koliko je vremena i truda potrebno da se pripremi zdrav i raznolik obrok za više od petsto djece svakoga dana, a iznijeli su i svoje prijedloge jela koje bi češće voljeli jesti u školskoj kuhinji. Bilo je zanimljivih ideja: od kiselog kupusa, pečenog kukuruza, kelja, brokule, graha, juhe od rajčice ili gljiva, gulaša, tjestenine, pohane piletine, pečene svinjetine, ražnjića, lazanji, ali i neizostavnih sendviča, hamburgera, pizze i kolača. 


Osnovna škola Dragutina Domjanića Sveti Ivan Zelina