2017-07-05 13:42:31

IZVANNASTAVNA AKTIVNOST - GEOGRAFSKA I POVIJESNA GRUPA

Ove su školske godine članovi Geografske i povijesne grupe proučavali – vlakove! Pogledajte što su sve saznali, gdje su bili i kako je izgledala njihova priredba!

Članovi  Geografske i povijesne grupe Martin Kosovec (5.c),  Vanesa Kašaj, Lucija Šiftar, Karlo Smolić i Dominik Piplica (svi 5.d), Lucija Škrlec, Valerija Levanić i Josip Ratkajec  (svi 7.c) te njihova učiteljica Marija Ujlaki cijele su se školske godine bavili vlakovima.

 

 

 

 

 

Istraživali su povijest vlakova,  vlakove u pojedinim državama, željezničku mrežu u Hrvatskoj, probleme i specifičnosti vezane uz željeznički promet, saznali su koji je vlak najbrži, najduži vlak,kako 25 milijuna stanovnika Tokija stigne vlakom svaki dan na posao, istražili su željezničke nesreće, a pronašli su vlakove i kod Toma i Jerriyja te Shakire.

 

11. travnja bili su na izvanučioničkoj nastavi u Zagrebu. Vozili su se vlakom od Konjščine do Zagreba, pogledali  izložbu „Backo mini ekspres“ te rješavajući zadatke obišli zgradu Glavnog kolodvora i zgradu starog kolodvora u Zagrebu i još neke zanimljive povijesne i kulturne lokacije.

 

 

 

 

Kao rezultat cjelogodišnjeg istraživanja i učenja nastao je program-priredba koja se 31. svibnja u dva termina održala za sve niže i više razrede, a u suradnji s 2.d razredom, literarno-dramskom grupom i učiteljicom Sandrom Grošinić. Članovi Geografske i povijesne grupe vodili su program i ispričali prisutnima sve zanimljivosti koje su naučili (majstor od tehnike bio je Filip Posavec iz 8.d), 2.d razred postavio je izložbu vlakića koje su za tu priliku posudili učenici naše škole, estetskom uređenju likovnim radovima pridonijeli su učenici 2.a i 2.d razreda, a prigodan program na temu vlakova pripremile su i članovi Literarno-dramske skupine.

Bilo je zanimljivo, zabavno i poučno! Bravo!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Osnovna škola Dragutina Domjanića Sveti Ivan Zelina