2019-09-30 21:45:39

RUJAN U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš... radionica u 3.a povodom Europskog dana jezika. Drugi razredi proučavali su dječje časopise, a lijepo smo se družili i u Područnoj školi Prepolno.

 

Vijeće Europe proglasilo je Europski dan jezika koji se slavi 26. rujna svake godine. Opći su ciljevi Europskoga dana jezika:
1. Upozoriti javnost na važnost učenja jezika i jezičnu raznolikost da bi se povećalo razumijevanje višejezičnosti i međukulturnosti u Europi.
2. Promicati bogatu jezičnu i kulturnu raznolikost Europe.
3. Poticati cjeloživotno učenja jezika u svrhu školovanja, za profesionalne potrebe, za potrebe mobilnosti ili užitka i razmjene.

Upravo to je bio cilj radionice u školskoj knjižnici na kojoj je sudjelovao 3.a razred. Razgovarali smo o jezičnoj i kulturnoj različitosti različitosti te, bojali zastave europskih država i spajali riječ knjižnica na raznim europskim jezicima s određenom zemljom u kojoj se govori taj jezik.

Svi drugi razredi posjetili su školsku knjižnicu i zabavili se dječjim časopisima. Saznali su koji su to dječji časopisi koji se mogu čitati u školskoj knjižnici, čemu služe, što se sve u njima može pročitati te što su to naslovnica i sadržaj.

27. rujna knjižničarka je posjetila Područnu školu Prepolno. Prvo se, naravno, upoznala s prvašićima, pročitala im slikovnicu "Oprostite...jeste li vi vještica?", a nakon interpretacije prvašići su nacrtali:

Drugašići su proučavali dječje časopise, a treći i četvrti razred igrokaz Nade Zidar-Bogadi "Kokoš kod frizera" - čitali, interpretirali, glumili, zabavljali se!

 


Osnovna škola Dragutina Domjanića Sveti Ivan Zelina