2020-11-14 16:12:29

PRELAZAK NA ONLINE NASTAVU OD 16. 11. DO 20. 11.
Dragi učenici, učitelji, cijenjeni roditelji/staratelji!
Zbog novonastale epidemiološke situacije i povećanog broja osoba u samoizolaciji, sljedeći tjedan nastava naše škole ide online. Svi razredi. I sve naše škole.  
 
Nastava će biti organizirana na sljedeći način: 
- nastava se odvija na Edmodu
- svi učenici rade prema rasporedu jutarnje smjene
- učitelji objavljuju nastavne sadržaje u vrijeme kada bi imali nastavu u školi i tijekom toga sata bit će učenicima na raspolaganju
- ako učenik u to vrijeme nije uspio biti na satu, a tijekom dana riješi zadatke, priznaje mu se da je bio na satu (možda neke obitelji, zbog više učenika koji istovremeno imaju nastavu, neće imati dovoljno tableta/računala na raspolaganju pa učenici neće moći baš u to vrijeme biti na nastavi. Učitelji će biti prilagodljivi i prihvatit će sve mogućnosti. Ako učiteljima nešto bude nejasno ili sumnjivo, kontaktirat će roditelje.)
- učenici su dužni prisustvovati nastavi i izvršavati sve obaveze
- ako učenik izostane s nastave, molim roditelje da ispričaju izostanak.
 
Online nastava traje do petka 20. 11. Nakon toga ponovno će se izvršiti epidemiološka procjena škole i odlučiti o daljnjem obliku izvođenja nastave.
 
Online nastava ne znači i samoizolacija za sve učenike škole. U samoizolaciji su jedan 4. i jedan 8. razred, nekoliko djelatnika škole te pojedini učenici u ostalim razredima. Svi su obaviješteni da im je izrečena mjera samoizolacije.
Svi ostali učenici preventivno ostaju kod kuće kako bi se smanjila mogućnost prijenosa virusa, ali nije im određeno da moraju stalno biti kod kuće.
 
Učenici kojima je izrečena mjera samoizolacije, moraju se pridržavati predviđenih mjera.

Pravila tijekom samoizolacije:

  • osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije, tijekom izrečene mjere moraju biti u prostoru svoga doma (kuća i okućnica)
  • ne smiju dolaziti u doticaj s drugim osobama izvan kućanstva
  • ostali ukućani, koji s njima žive u zajedničkom kućanstvu, nisu u samoizolaciji te smiju odlaziti na posao, u dućan, u školu i obavljati sve uobičajene svakodnevne kontakte i aktivnosti.

U privitku se nalazi letak za roditelje koji nam je proslijedila školska liječnica.

Sve vas od srca pozdravljam! smiley

Budite svi dobro i čuvajte se! smiley 
 

Osnovna škola Dragutina Domjanića Sveti Ivan Zelina