preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik
Vijesti iz knjižnice

POŠTARSKA BAJKA U 2.B

Nakon pročitane lektire "Poštarska bajka" Karela Čapeka i odigranog kviza, učenici 2.b pisali su si međusobno pisma. Naučili su kako se pismo adresira i piše, a knjižničarka je bila njihova osobna poštarica!

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 4. 3. 2021. 10:32

Čitamo na zraku...

1.b, sunce, zrak, čitanje naglas, vještice, mala crna mačka... čisti užitak! Ne trebamo ništa više!

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 4. 3. 2021. 10:25

LEKTIRA NA SUNCU I SVJEŽEM ZRAKU

Učiteljica Ana Poldrugač dočarala nam je ovomjesečno čitanje lektire u 2. razredu Područne škole Prepolno! BRAVO za učenike i učiteljicu - iskoristili su divno vrijeme i prirodu koja ih okružuje!!!
"Lijepo i sunčano vrijeme iskoristili smo za boravak na svježem zraku i čitanje lektire. "Pismo iz Zelengrada" je slikovnica koja prenosi važnu ekološku pouku. Na jednostavan način u priči je prikazano kako nemarni postupci ljudi, poput bacanja smeća u šumu ili potok, mogu utjecati na prirodu, vode, biljke i životinje. Djeci se na ovaj način ukazuje na važnost ekologije i poštovanja okoliša te ih upozorava kako bacanje smeća može imati dugoročne posljedice ne samo za životinje, već i ljude. Nakon zajedničkog čitanja i razgovora o knjizi, rješavali smo zadatke vezane uz sadržaj.
UČENICI SU ODUŠEVLJENI OVAKVIM NAČINOM ČITANJA I RADA!"
 
  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 25. 2. 2021. 12:22

S 1.c čitali smo slikovnicu

Kakva je to knjižnica bez čitanja priča?

1.c razred posjetio je školsku knjižnicu i poslušao priču Emily Horn o mačku Herbertu "Oprostite... jeste li vi vještica?" heart

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 22. 2. 2021. 14:55

"DRHTURAVI VITEZ" - NAŠA MALA KNJIŽNICA

Čitajući knjigu Kestutisa Kasparavičiusa "Drhturavi vitez" u 3.a, 3.b i 3.c nastavili smo s projektom Naša mala knjižnica! Osim što smo pročitali i analizirali ovo simpatično djelo, učili smo o umjetničkom klizanju, uživali u gledanju olimpijskih pobjednika, proučavali vrste pataka... baš smo se zabavili! Učenici 3.c razreda su se stvarno potrudili i nakon čitanja "Drhturavog viteza" još samostalno istraživali o patkama. Nastali su sjajni plakati, a možete ih pogledati i educirati se ispred školske knjižnice! Bravo!!!

Sve fotografije u nastavku vijesti!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 18. 2. 2021. 10:07

HPV - CIJEPLJENJE I PREVENCIJA

I ove školske godine čitamo, istražujemo, učimo o HPV-u, prezentiramo drugima, potičemo na cijepljenje te odgovornost prema sebi i drugima. Suradnja školske knjižnice i nastave Biologije.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 18. 2. 2021. 10:03

SVJETSKI DAN ČITANJA NAGLAS!

Svjetski dan čitanja naglas knjižničarka je obilježila s učenicima produženog boravka čitajući vesele i poticajne rime Luke Paljetka! 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 8. 2. 2021. 14:56

SRETNI BLAGDANI!

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 22. 12. 2020. 12:40

PRVAŠIĆI SU SE UČLANILI!

Prije nego smo krenuli na nastavu na daljinu, naši su prvašići naučili nešto jako, jakoooooo važno! Naučili su posuđivati knjige u školskoj knjižnici i svečano su se učlanili! Knjižničarka im je čitala "Trnoružicu" i "Uljuđenog vuka", plesali smo, razgovarali, glumili, a 1.b je i zapjevao. Tako smo se lijepo zabavljali da smo zaboravili pofotkati 1.d (ispričavamo se, drugi put sigurno!). Svi su učenici bili izuzetno dobri i pažljivi pa na poklon za uspomenu dobili straničnik sa svojim imenom i poticajnom porukom.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 22. 12. 2020. 09:06

ZAPOČEO PROJEKT NAŠA MALA KNJIŽNICA

Prošloga tjedna smo u 3.a, 3.b i 3.c čitanjem divne slikovnice "Tko je Antonio?" započeli projekt Naša mala knjižnica. Razgovarali smo o našim ulogama u životu, skrivenim potencijalima i svemu onom što nam život čini kompliciranijim (i ljepšim). A riješili smo i kreativne zadatke! 😃 Veselimo se (i učenici, i učiteljice, i knjižničarka) nastavku projekta i zajedničkom čitanju ostalih knjiga. wink

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 20. 11. 2020. 10:10

PUSTI SVE I ČITAJ!

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige 15.10 .- 15.11. učenici 2.c razreda zajedno sa svojom učiteljicom Anom Šeb svaki dan odvajaju nekoliko minuta za čitanje pod geslom PSIČ - pusti sve i čitaj! Tih nekoliko dragocjenih minuta odmičemo se od svakodnevice, računanja i pisanja te odlazimo u druge svjetove, upoznajemo zanimljive likove, dio smo neobičnih dogodovština. Vještinu čitanja potrebno je razvijati i svakodnevno čitati. Često za to nemamo vremena kod kuće, stoga nema veće sreće nego uzeti najdražu knjigu u ruke i čitati za vrijeme školskog sata.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 11. 11. 2020. 12:45

MEĐUNARODNI PROJEKT RAZMJENE STRANIČNIKA 2020.

Vrijedni i kreativni učenici i učiteljice svih trećih i četvrtih razreda te područnih škola napravili su straničnike za škole partnere u Međunarodnom projektu razmjene straničnika (Bookmark Exchange Project) i tako obilježili Međunarodni mjesec školskih knjižnica. Uz promotivne materijale našega grada (najljepše zahvaljujemo Turističkoj zajednici grada Svetog Ivana Zeline) straničnici su otputovali na svoja odredišta u Litvu, Portugal i Sloveniju, a mi s nestrpljenjem očekujemo naše.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 9. 11. 2020. 12:06

NAGRADE - SVJETSKI TJEDAN SVEMIRA

Od srca smo nagradili učenice koje su se aktivno uključile u aktivnosti Svjetskog tjedna svemira u našoj školi: Josipu Dekanić (pobjednicu u aktivnosti Pastronaut), Doru Banovec i Mihaelu Vladić te Tenu Bogdan (pobjednicu u umjetničkom izričaju), Leonoru Pažić i Doru Nizek. Do iduće godine: "Live long and prosper!"

Školi i našoj ravnateljici isto tako, od srca najljepše zahvaljujemo na donaciji za poklone.

učitelj Fizike Žarko Tomičić i školska knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 9. 11. 2020. 10:41

MEĐUNARODNI MJESEC ŠKOLSKIH KNJIŽNICA - 3.A

Divni straničnici 3.a razreda i učiteljice Martine Potočki predstavljaju Zelinu i naše nošnje, a putuju u Portugal, Aver-O-Mar blizu Povoe de Varzim.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 5. 11. 2020. 22:07

MEĐUNARODNI MJESEC ŠKOLSKIH KNJIŽNICA - 3.B

Straničnici 3.b razreda i učiteljice Renate Jurišković predstavljaju kravate - najpoznatiji hrvatski odjevni predmet i simbol, a putuju u Litvu, u Rumsiskes.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 5. 11. 2020. 22:02

MEĐUNARODNI MJESEC ŠKOLSKIH KNJIŽNICA - 4.D

4.d razred i učiteljica Ivana Josipović napravili su lijepe straničnike s hrvatskim simbolima i ljepotama za učenike iz škole Osnovne škole Idrija u Sloveniji.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 5. 11. 2020. 21:56

ČITAJMO ZAJEDNO, ČITAJMO NAGLAS: ZABORAVLJENE KNJIGE

U 3.d nastavljamo s projektom Čitajmo zajedno, čitajmo naglas: zaboravljene knjige. Pročitali smo treće poglavlje knjige "Lažeš, Melita", razgovarali tko je doma glavni, a napravili smo i plakat s glavnim likovima.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 28. 10. 2020. 12:31

PRVAŠIĆI UPOZNAJU ŠKOLSKU KNJIŽNICU

Ovaj tjedan rezerviran je za prvi dolazak i upoznavanje prvašića sa školskom knjižnicom. Uz sve epidemiološke mjere, svakoga dana ugošćujemo jedan razred, čitamo i razmišljamo o planetu Zemlji "Što bi bilo kad...?"

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 28. 10. 2020. 12:19

MEĐUNARODNI MJESEC ŠKOLSKIH KNJIŽNICA - 4.a

Učenici 4.a razreda i učiteljica Marina Brcković straničnike šalju u Carrazeda de Ansiães, u Portugal. Jako su ih lijepo oslikali i pisali im na portugalskom i engleskom!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 27. 10. 2020. 13:45

MEĐUNARODNI MJESEC ŠKOLSKIH KNJIŽNICA - PŠ PREPOLNO

Učenici PŠ Prepolno i učiteljice Ana Poldrugač i Ivana Kožić straničnike šalju prijateljima u Litvu u grad Velžys. Uz zastave, osmislili su i lijepe poruke i crteže!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 27. 10. 2020. 13:23

MEĐUNARODNI MJESEC ŠKOLSKIH KNJIŽNICA - PŠ KOMIN

Učenici PŠ Komin i učiteljica Maja Brcković straničnike šalju prijateljima u Litvu u grad Lapės blizu Kaunasa.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 27. 10. 2020. 12:44

MEĐUNARODNI MJESEC ŠKOLSKIH KNJIŽNICA - 4.B

Učenici 4.B razreda i učiteljica Željka Peras svojim prijateljima u Portugalu napravili su straničnike s porukama na hrvatskom i engleskom jeziku, a lijepo su ih i oslikali te vrlo upješno ispričali kako čitanjem do zdravlja i dobrobiti! Straničnike šaljemo u Carrazeda de Ansiães.

 

  

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 27. 10. 2020. 12:24

MEĐUNARODNI MJESEC ŠKOLSKIH KNJIŽNICA - 3.D

Ovako su učenici 3.d razreda i učiteljica Valentina Buzjak svojim prijateljima u Portugalu približili našu Zelinu i Zagreb! Imaju i poruke na portugalskom! Straničnici su dio Međunarodnog projekta razmjene straničnika i šaljemo ih u Navais blizu Povoe de Varzim.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 20. 10. 2020. 12:06

MEĐUNARODNI MJESEC ŠKOLSKIH KNJIŽNICA - 4.C

Ovi straničnici idu u Litvu, u mjesto Lekėčiai! Izradili su ih učenici 4.c razreda i učiteljica Ružica Brcković u Međunarodnom projektu razmjene straničnika!

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 20. 10. 2020. 12:03

MEĐUNARODNI MJESEC ŠKOLSKIH KNJIŽNICA - 3.C

LISTOPAD JE MEĐUNARODNI MJESEC ŠKOLSKIH KNJIŽNICA! Ove divne straničnike napravili su učenici 3.c razreda i učiteljica Tanja Domitran za razmjenu u Međunarodnom projektu razmjene straničnika (Bookmark exchange project). Šaljemo ih, a čekamo straničnike iz mjesta Babtai blizu Kaunasa iz Litve!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 20. 10. 2020. 11:57

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2020.

Mjesec hrvatske knjige, koji je ove godine posvećen planetu Zemlji, u višim razredima obilježavamo rješavajući Nacionalni kviz za poticanje čitanja, učimo o mrežnim izvorima informacija, čitamo i saznajemo nešto novo o našem planetu, održivom razvoju, ekologiji i prirodnim znamenitostima Hrvatske. A upoznajemo se i s knjigama za slobodno čitanje!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 19. 10. 2020. 13:53

SVJETSKI TJEDAN SVEMIRA

Različite sjajne aktivnosti povodom Svjetskog tjedna svemira! Istražite! Budite kreativni! Uključite se i osvojite nagrade! Za sva dodatna pitanja javite se učitelju fizike Žarku Tomičiću ili školskoj knjižničarki. Čekamo vas!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 6. 10. 2020. 14:55

EUROPSKI DAN JEZIKA

Povodom Europskoga dana jezika riječ knjižnica na različitim jezicima naučili su učenici 3.d razreda. Zabavljali su se bojanjem europskih zastava, povezivali zastave i države, saznali u kojim se zemljama govori više jezika te razmišljali o vrijednosti učenja stranih jezika, ali i očuvanju materinskoga.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 1. 10. 2020. 14:35

2. razred PŠ Prepolno u školskoj knjižnici

Poštujući sve propisane mjere i nova pravila, 2. razred PŠ Prepolno uživao je u prvoj ovogodišnjoj lektiri u školskoj knjižnici, "Tratinčici" Hansa Christiana Andersena.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 22. 9. 2020. 12:42

NOVA PRAVILA KORIŠTENJA ŠKOLSKE KNJIŽNICE

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 22. 9. 2020. 11:10

DAN ŠKOLE

13. lipnja 2020. obilježavamo Dan škole. Datum se veže uz datum smrti Dragutina Domjanića, 7. lipnja 1933.

Dan škole čestitamo vam čestitkama koje su za vas pripremili učenici i djelatnici naše škole.

I baš kao što je Dragutin Domjanić napisao u svojoj pjesmi Kaj:

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Čosić  datum: 12. 6. 2020. 20:12
» Arhiva naših vijesti    
 Mala školska prognoza

TEMPERATURA: 

ujutro:  

tijekom dana:  

VJETAR:  

VLAGA:  

PADALINE:  

TLAK ZRAKA:  


Informacije za roditelje


Vremenik dopunske i dodatne nastave i izvannastavnih aktivnosti u šk.god. 2019./2020.
Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 12. 2012.

Ukupno: 970203
Ovaj mjesec: 1339
Danas: 4
preskoči na navigaciju