preskoči na sadržaj
Produženi boravak

Što je produženi boravak?

"Produženi boravak je posebni oblik odgojno-obrazovnoga rada koji se organizira za učenike izvan redovite nastave" (Pravilnik o organizaciji i provedbi produženoga boravka u osnovnoj školi, 2019).

Produženi boravak ima svoja područja, zadaće i ciljeve za pojedini razred čijim je ostvarivanjem učenicima omogućen kvalitetan i aktivan boravak u školi. Istovremeno, učenicima se pruža skladan cjelovit emocionalni, socijalni, kognitivni i psihološki razvoj.

Naš produženi boravak pohađaju učenici od prvog do četvrtog razreda i organiziran je u učionici broj 17.

Broj učenika svake se godine, ali i tijekom godine mijenja ovisno o radnim uvjetima roditelja.

Boravak radi u dvije smjene naizmjenično: prijepodne (od 8:00 sati do početka nastave) i poslijepodne (od završetka nastave do 17:00 sati). 

U cijenu produženog boravka su uključeni obroci (u jutarnjoj smjeni: zajutrak, doručak i užina, u poslijepodnevnoj smjeni: ručak i užina).

 

Što tamo radimo?

Vrijeme u produženom boravku specifično je zbog obaveza kojima učenici stječu radne navike, a to je pisanje domaće zadaće. Osim domaće zadaće, vježbanja i učenja, vrijeme je podijeljeno na slobodno i organizirano vrijeme. U tom periodu s učenicima se provode razne likovne, jezične, sportske i ostale radionice, odlazi se u šetnju, provode se različite igre koje doprinose cjelovitom razvoju učenika te ostale važne i sadržajne aktivnosti.

Učenici tamo razvijaju temeljne kompetencije, istražuju, stvaraju, dizajniraju, uče kako učiti, razvijaju interes u svim područjima te razvijaju pravilne higijenske navike i ostalo.

 

Kako do učiteljica?

Učiteljicama se možete javiti na sljedeće e-mail adrese.

          Danijela Frljak - danijela.frljak@skole.hr

          Kristina Vrščak - kristina.vrscak@skole.hr

          Ana Šeb - ana.skarec@gmail.com

Ljetni praznici

Ljeto nas je inspiriralo da i završetak školske godine provedemo radno. Svima želimo mirno, toplo, avanturom i smijehom ispunjeno ljeto. Vozite bicikl, igrajte badminton, idite na more, na planine, u šumu, odmarajte, čitajte i puno puno se igrajte. 

Sretne praznike žele vam učiteljice Ana, Kristina i Danijela. smiley

     

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Šeb Danijela Frljak Kristina Vrščak  datum: 21. 6. 2022. 12:37

Put u Indiju

Naš dragi sugrađanin, fizioterapeut i putopisac Kristian Nasteski posjetio je boravak i odveo nas na put u Indiju. 

Zagonetnim predmetom skrivenim u torbi, odmah je pridobio pažnju boravkaša i potaknuo maštu. Što nam je to Kristian donio? Bubnjeve iz Indije. Bajan i dajan tradicionalni su indijski instrument, ručno izrađen od metala, bivolje kože i drveta. Red glazbe, red priča o Indiji i vrijeme nam je prebrzo prošlo. Naučili smo mnogo o životinjama: majmunima, zmijama, tigrovima i divljim psima. Kristian nam je pokazao fotografije koje je snimio na svom putovanju, zanimljive gradove i ljude koje je upoznao. Kako je biti na indijskom vjenčanju, putovati vlakom 18 sati ili živjeti u malom indijskom selu. Kristian nas je inspirirao, potaknuo na promišljanja o sreći, zadovoljstvu, kako više cijeniti pitku vodu te toplu sobu sa hrpom stvari i tehnologije. 
    
  :: opširnije :: 


objavio: Ana Šeb Kristina Vrščak Danijela Frljak  datum: 14. 6. 2022. 10:17

Svjetski dan zaštite okoliša

Odgovornost za zdrav i čist okoliš leži na svakome pojedincu. Svjetski dan zaštite okoliša 5.6. obilježili smo promišljanjem o ovogodišnjoj temi Samo jedna Zemlja, o održivom razvoju, utjecaju tehnologije na budućnost okoliša, ali i o prirodnim ljepotama Hrvatske. Nakon radionice, boravkaši su organizirali eko akciju i očistili od smeća prostor oko škole i školskog igrališta. Složili smo se da zelinski kraj obiluje prirodnim ljepotama koje treba čuvati, a ovakvih eko akcija potrebno nam je još više.

   

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak Ana Šeb Danijela Frljak  datum: 6. 6. 2022. 14:28

Međunarodni dan sporta

Međunarodni dan sporta obilježili smo naravno sportskim igrama na otvorenom. U natjecanju su boravkaši pokazali sportski duh, spretnost i brzinu, a veselog raspoloženja i navijanja nije nedostajalo. 
Sport utječe na pravilan rast  i razvoj djece, uči ih toleranciji i  osnaživanju odnosa s drugima. Kroz sport  se učimo biti odgovorni i poštovati jedni druge.
           
  :: opširnije :: 


objavio: Ana Šeb Danijela Frljak Kristina Vrščak  datum: 31. 5. 2022. 18:39

Difuzijska umjetnost

Difuzijska umjetnost kombinira znanost (STEAM) i umjetnost. Difuzija je fizički proces u kojem se tvari kreću iz područja u kojima su visoko koncentirane u područja niže koncentracije. Difuzija je najbrža u plinovima, sporija u kapljevinama, a najsporija u čvrstim tvarima. Kada obojanu maramicu ubacimo u vodu, boja se difuzira kroz gornji sloj. To se događa jer voda razgrađuje boju flomastera i ona se širi, dok vodotporni marker ne dopušta širenje boje (razgrađuje se samo u alkoholu). 

Klikom na sliku možete vidjeti naše radove.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak Ana Šeb Danijela Frljak  datum: 23. 5. 2022. 16:34

Stop animacija

"Kadar-po-kadar ili stop-animacija (engl. Frame-by-frame, stop-motion) je tehnika animacije koja se koristi kako bi određeni objekt izgledao kao da se sam kreće. Između svakog snimljenog kadra, objekt se po malo pomakne, što stvara iluziju pokreta kada se serija kadrova prikaže kao jedna cjelina.

Da biste napravili jednostavan film u tehnici stop animacije dovoljno je imati mobitel s fotoaparatom, aplikaciju za stop animaciju (npr. Stop Motion Studio koja ima verzije i za iOs i Android uređaje i besplatno je dostupna), dobru priču, nešto vremena i strpljenja."

Izvor: https://www.kinovalli.net/stop-animacija/ 

Pogledajte naše uratke!

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak Danijela Frljak  datum: 19. 5. 2022. 10:30

Predstavljanje knjige Zelingrafija

Naš je Boravak posjetila jedna neobična gošća, zelinska vila Katarina Podvorec. Predstavila nam je knjigu Zelingrafija - interaktivni priručnik gdje pronaći Zelinska magična bića, koju je napisala u suradnji s Nikolinom Jerković u sklopu projekta Zelinska čarobna tura. Projekt je pod pokroviteljstvom Društva Naša djeca Sveti Ivan Zelina, a cilj mu je upoznati djecu s magičnim bićima i njihovim svakodnevnim životom, bavljenje psihofizičkim zdravljem i ekologijom. Katarina nam je ispričala mnoštvo zanimljivih priča o Zelingradu, vilama, vješticama i zmaju koji leži pod Zelingradom.  Naučili smo da su vještice zapravo dobre, vješte žene koje mnogo znaju o bilju, prirodi i spravljanju čajeva. Vile postoje u raznim veličinama, od najmanjih poput zrna do onih u ljudskim veličinama. Stanuju u svim djelovima šume. Koruše, Zemljuše, Korjenuše, Granjuše, Listuše, Krošnjuše i mnoge druge vile jako paze na šumske posjetitelje. Zmajevi su otkrili ljudima tajnu kako se pravi ugljen, a upravo je zelingradski zmaj zaslužan za paljenje vatre u vuglenicama, ali i ognjišta u vilinskim kućicama. Koje se još magične stvari kriju u našem kraju otkrit ćemo u čarobnoj turi do Zelingrada kojoj se jako veselimo. 

   

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Šeb Danijela Frljak Kristina Vrščak  datum: 18. 5. 2022. 09:59

BORAVAK ČITA - TORTA ZA FINDUSA

Boravak čita - danas o peripetijama s tortom za Findusa, Svena Nordquista!

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 16. 5. 2022. 14:34

15.5. Međunarodni dan obitelji

Povodom Međunarodnog dana obitelji na šaljiv i neobičan način prikazali smo svoje obitelji. Uokvireni gumbići ostat će nam lijepa uspomena. 

"U obiteljskom životu ljubav je ulje koje ublažava trenje, cement koji čvršće povezuje i glazba koja donosi sklad.” Friedrich Nietzsche

     

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak Ana Šeb Danijela Frljak  datum: 15. 5. 2022. 10:21

KNJIGE SU PROZORI U SVIJET!

Knjige su prozori u svijet... napravili učenici produženog boravka, možete pogledati u školskoj knjižnici!

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 9. 5. 2022. 12:00

Majčin dan

Za naše najdraže mame izradili smo male poklončiće (podmetače za šalice) i zapakirali ih u vrećice koje smo također sami izradili. Mali znak pažnju za njihovu nemjerljivu ljubav.

"Majka: najljepša riječ na usnama čovječanstva." Khalil Gibran

  

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak Ana Šeb Danijela Frljak  datum: 8. 5. 2022. 14:22

4.5. Dan vatrogasaca

4. svibnja, na dan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, boravkaši su posjetili vatrogasnu postaju u Svetom Ivanu Zelini i našim hrabrim vatrogascima čestitali njihov dan. Oni su nas proveli kroz vatrogasnu postaju i pobliže nas upoznali sa svojim poslom.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak Ana Šeb Danijela Frljak  datum: 5. 5. 2022. 09:47

29.4. Svjetski dan plesa

Kako pleše boravak, pogledajte u videu (klik na sliku).

                                 Valcer, Leonid Afremov (ulje na platnu)

Made with Clipchamp                                        
"Zapleši sa mnom kao nekad, za mene ti si sunca zrak. U moja jedra budi vjetar jer s tobom korak mi je lak." (L. Nižetić, Zapleši sa mnom) 

Likovni radovi naslikani su kombiniranom tehnikom pastela i tempera (toplo-hladnim kontrastom), a prikazuju plesače na mjesečini. 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak Ana Šeb Danijela Frljak  datum: 2. 5. 2022. 10:28

BORAVAK ČITA - EDO

Boravak čita... o Edi koji se pravio pametan i važan...dok mu se to nije obilo o glavu!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 28. 4. 2022. 22:45

27.4. Svjetski dan dizajna

Međunarodni dan dizajna posvećen je podizanju svijesti javnosti o vrijednosti dizajna i njegovoj sposobnosti da napravi razliku u svijetu. Dizajn se bavi oblikovanjem uporabnih predmeta i svojim bi različitim oblicima trebao biti alat za poštivanje različitosti, prevladavanje granica i poboljšavanja kvalitete života. Teksilnim se dizajnom stvara moda.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Šeb Kristina Vrščak Danijela Frljak  datum: 28. 4. 2022. 14:26

Natječaji, natječaji, natječaji....

Slikanje plastelinom na papiru jedinstven je likovni izričaj  u kojem smo se okušali sudjelovanjem na likovnom natječaju Plastelinko u organizaciji OŠ Pantovčak. Istraživali smo o pticama i prikazali njihovu ljepotu. Naša učenica Korina Panjkrc (3.d) osvojila je 3. nagradu! Njezin rad se istaknuo među 147 pristigla rada iz 37 škola. ČESTITAMO KORINA!

Sudjelovali smo i u desetom kreativno likovnom natječaju Dukata "Volim mlijeko" i slikali neobične šume. Za svaki prijavljeni rad posadit će se jedno stablo. Ponosni smo jer će iz naših radova niknuti 10 000 sadnica stabala. 

Kako postati Dukatić - čuvar prirode i šume i osvojiti igru pamćenja koja stiže na kućnu adresu, možete saznati klikom na poveznicu: https://www.dukaticicuvajuprirodu.hr/

 
  :: opširnije :: 


objavio: Ana Šeb Kristina Vrščak Danijela Frljak  datum: 25. 4. 2022. 15:47

Sretan Uskrs!

Kako su izgledale pripreme u produženom boravku za nadolazeći Uskrs, možete pogledati na videu ispod (klik na sliku).

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak Ana Šeb Danijela Frljak  datum: 13. 4. 2022. 15:47

Čaj od maslačka

Livade prepune žutih maslačaka nadahnule su nas da ih oslikamo, a zatim  da ih uberemo i iskoristimo. Uz dodatak šećera, limuna i dobre volje, osvježavajući čaj od maslačka je tu!

   

  

  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak Ana Šeb Danijela Frljak  datum: 8. 4. 2022. 14:59

Svjetski dan kazališta

Kakve sve dogodovštine se događaju u Školi čarobnih životinja, saznali su učenici produženog boravka, posjetivši kino u  Zelini. U galeriji Kraluš pogledali su izložbu karikatura Stiva Cinika i dobro se nasmijali. Kakav veseo i zanimljiv petak u boravku!

  

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Šeb Danijela Frljak Kristina Vrščak  datum: 25. 3. 2022. 16:11

Svjetski dan voda 22.3.

VODA  (M. Kovačević)

Voda je oblak, voda je snijeg

Voda je katkad ledeni brijeg.

Voda je para, voda je kiša,

Voda je nezgoda za jednog miša.

Voda je rijeka, voda je slap,

Voda je pljusak ili kap.

Voda je more, voda je bara

Voda je gotovo ko zemlja stara.

Voda iz kabla, voda iz česme,

Voda je naslov ove pjesme.

Svjetski dan voda 2022. godine obilježava se pod geslom "Podzemne vode - učinimo nevidljivo vidljivim". Daleko od očiju, pod našim nogama, podzemne vode su skriveno blago koje obogaćuje naše živote. Naša voda za piće i higijena, naša opskrba hranom i prirodni okoliš  - sve to počiva na podzemnim vodama.

Izvor: https://www.hzjz.hr/sluzba-zdravstvena-ekologija/svjetski-dan-voda-2022/​ 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak Ana Šeb Danijela Frljak  datum: 23. 3. 2022. 15:59

SUPER JE BIT' RAZLIČIT

"Različiti smo, ali jednaki, super nam je zajedno. U nečemu smo najbolji, u nečemu nismo. Nadopunjavamo se uzajamno!
Jer nije bitno biti kao svi, najvažnije je - da si kao ti!"
Naši mali, a veliki... u tjednu aktivnosti u kojima slavimo različitost, Boravak čita i uživa - "Super je bit' različit" Đurđe Miklaužić. heart
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 21. 3. 2022. 12:45

Međunarodni dan žena

Boravkaši su uoči Međunarodnog dana žena ispleli šarene narukvice koje su poklonili važnim ženama u njihovom životu (majkama, bakama, tetama, ujnama, učiteljicama, ...).

Predivne su, zar ne? laugh

 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak Danijela Frljak Ana Šeb  datum: 8. 3. 2022. 21:33

BORAVAK ČITA

Boravak čita - divnu slikovnicu "Djevojčica i ptica" Dubravke Pađen Farkaš, o djevojčici kojoj je život bio siv i tužan, a onda opet u bojama! 🎉

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 8. 3. 2022. 14:31

MI SMO MALE MAŠKARE...

Nećemo biti skromni, maske su nam zaista bile odlične. laugh

Stup smo ukrasili radovima kojima smo povezali fašnik s Danom hrvatske glagoljice i glagoljaštva (22. veljače).

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak Ana Šeb Danijela Frljak  datum: 1. 3. 2022. 18:27

Dan prevencije vršnjačkog nasilja

Dan poznat kao i Dan ružičastih majica šalje snažnu poruku da bilo koja vrsta nasilja treba prestati ovdje i sada. Svi možemo odigrati važnu ulogu u sprječavanju nasilja. ZAUSTAVITE GA ODMAH!

Kako bismo osvijestili važnost tolerancije prema drugima i važnost različitosti, učenici su na ružičasti papirić trebali napisati što je za njih prijateljstvo, a na plavi papirić ono što je za njih nasilje. Po završetku pisanja, zalijepili smo ih na kutije koje sada šalju snažnu poruku.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak Danijela Frljak Ana Šeb  datum: 24. 2. 2022. 12:01

Sretno Valentinovo!

Ljubav

Od naše ljubavi i sreće,
Gle, zvijezde su večeras veće;

A šum što dopire iz grada,
Nije l' ko pjesma vodopada?

O, to je polet u visinu!
Srca nam zamiru i ginu.

U ljubavi bih s tobom, draga,
Nestati htio ja bez traga.

Dobriša Cesarić

 

   

 

  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak Ana Šeb Danijela Frljak  datum: 14. 2. 2022. 19:10

11. veljače - Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti

Brojne žene pridonose znanosti svojim postignućima, istraživanjima i radom. Među njima su Elizabeth Garrett Anderson (1836-1917), Marie Curie (1867-1934), Gertrude Bell Elion (1918-1999), Mary Leakey (1913-1996), Dian Fossey (1932 – 1985), Ruth Benedict (1887-1948), Virginia Apgar (1909-1974) i Annie Jump Cannon (1863-1941).

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak Ana Šeb Danijela Frljak  datum: 13. 2. 2022. 11:30

Tematski tjedan – tjedan Ivane Brlić Mažuranić

Učenici produženog boravka pobliže su se upoznali s hrvatskom spisateljicom Ivanom Brlić Mažuranić i njezinim djelima. Tjedan smo započeli projektom „Boravak čita“. Naša knjižničarka Maja učenicima je pročitala nekoliko zanimljivosti o Ivani Brlić Mažuranić, a zatim i njezino djelo Regoč. Uslijedilo je gledanje dječjeg igranog filma „Šegrt Hlapić“ snimljenog prema istoimenoj knjizi.

U sklopu tematskog tjedna slikali smo i portret Ivane Brlić Mažuranić. Najuspješnije radove poslali smo na natječaj „Velikani hrvatske prošlosti“.

Tjedan smo završili oslikavanjem kišobrana, zgodama i nezgodama šegrta Hlapića na njegovom putovanju i time ujedno obilježili Svjetski dan kišobrana.

 

O kišobranu smo saznali sljedeće zanimljivosti:

  1.  Kišobran su izmislili Kinezi.

      2. Pojam kišobran (ambrela) vezan je za Sunce,a ne za kišu. Naziv kišobran (ambrela, amrel) vodi porijeklo od latinske riječi „umbra“ što znači „sjenka, sjena“ (štiti od sunca - štiti od kiše).

      3. Postoje neobični kišobrani koji mijenjaju boju i obrnuti kišobrani (sklapaju se obrnuto od običnih kišobrana).

Danas možemo pronaći kišobrane u različitim oblicima, bojama i šarama, od klasičnih do neobično dizajniranih kišobrana. Čak iako poželimo kišobran koji stalno mijenja svoju boju, možemo ga lako pronaći.  Da bismo u tmurne jesenje dane sebi podigli raspoloženje, možemo nabaviti kišobran koji mijenja boju. Brojni brendovi proizvode kišobrane sa ovom posebnom karakteristikom.

Jeste li čuli za obrnute kišobrane? Svaki kišobran je praktičan, ali obrnuti kišobrani su najpraktičniji. Oni se sklapaju u suprotnom smjeru od običnih kišobrana, na takav način da se dio koji je bio izložen kiši može sklopiti tako da s njega ne mogu iscuriti kapi koje su po njemu pale. Ovakav kišobran može se spakirati i unijeti bilo gdje, bez potrebe da ga se ostavlja na sušenju.

     4. Najpoznatiji svjetski kišobran je onaj leteći, engleske dadilje Mary Poppins.

    5. Kišobrani su nekada bili važan simbol ženstvenosti i isključivo su ih koristile žene, a često su povezivani sa bogatstvom i visokom modom.

 

       

     

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak Ana Šeb Danijela Frljak  datum: 11. 2. 2022. 15:04

Zimske radosti

Likovne radionice

Kombinirajući tehnike, motive i likovne pojmove našem smo prostoru dali poseban zimski ugođaj. 

Zimska olimpijada i sanjkanje na snijegu

Zimska olimpijada u boravku održana je u sljedećim disciplinama: rušenje pingvina, grudanje, crtanje snjegovića, sanjkanje na vreći i pingvinski hod po crti. Boravkaši su pokazali koliko su vješti u zimskim sportovima, a idući dan svoje su vještine pokazali i na snijegu. Vreće za smeće i deke poslužile su kao improvizirane sanjke  i omogućile nam nezaboravne zimske radosti. laugh

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak Ana Šeb Danijela Frljak  datum: 26. 1. 2022. 15:10

BORAVKAŠI I STRANIČNICI IZ SLOVENIJE

Naši boravkaši dočekali su straničnike iz Slovenije, iz mjesta i škole u Črnomelju. Pogledali smo gdje se nalaze i kako je kod njih te zaključili da bismo mogli k njima na izlet, nisu predaleko, za sat i pol smo tamo! Njihovi straničnici su bili potaknuti pričom o stonogi Stini i njenim cipelama... a prijatelji iz Slovenije su nam poslali i knjigu dječjeg pjesnika po kojem im škola nosi ime, Mirana Jarca, pa smo čitali njegove pjesmice i prevodili sa slovenskog. Baš smo se zabavili!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 17. 1. 2022. 12:02

Kako nastaje snijeg?

Mali istraživači produženog boravka potaknuti jednim snježnim jutrom zapitali su se kako nastaje snijeg? Kapljice vode, prilikom niskih temperatura u oblacima, pretvaraju se u sitne kristale. Takvi se kristali potom vežu u snježne pahulje koje pod težinom padaju na zemlju. A što kada nema pravog snijega? Tada ga možemo napraviti pomoću sastojaka iz kućanstva (pjene za brijanje i sode bikarbone). Igra i mašta dovele su nas do ovih zanimljivih radova.

                

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak Ana Šeb Danijela Frljak  datum: 13. 1. 2022. 10:21

BORAVAK ČITA! BOŽIĆNI SNJEGOVIĆ

Raskitili ste bor? Niste? Jeste li pažljivo skinuli sve ukrase s bora?
Boravak čita! Ovaj put o jednom, na jelki zaboravljenom, snjegoviću od vate i njegovoj divnoj namjeri da usreći jednu bebu. A nakon što im je knjižničarka pročitala priču Ele Peroci "Božićni snjegović", učenici produženog boravka radili su u grupama. Korištenjem toplih ili hladnih boja pastelama su oslikali pozadinu, a zatim osmislili vlastitog veselog snjegovića. Divni su, zar ne?
 
  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 10. 1. 2022. 20:10

BOŽIĆNA TIŠINA

Boravak čita! Razgovarali smo o tome što je to najvažnije u slavljenju Božića, a čitali priču Višnje Anić "Božićna tišina"! 🙂💫

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 10. 1. 2022. 20:05

ČESTITKA

Svima želimo sretan Božić te uspješnu, zdravu i veselu novu 2022. godinu!!!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak Ana Šeb Danijela Frljak  datum: 24. 12. 2021. 09:41

Slatka blagdanska čarolija Vijest ima dokument u privitku

Boravkaši su se do sada iskazivali u radu i marljivosti te su time iznenađivali cijelu školu, posebno svoje učiteljice, ali i sami sebe. Ovoga Božića su umjesto uobičajenih čestitki izradili kuharicu s božićnim receptima te su ih podijelili svojim razrednicama.

Učiteljice su bile oduševljene. smiley

Knjigu recepata u cijelosti možete pogledati ovdje.

Za one koji zaista traže inspiraciju i žele isprobati novi recept, u pdfu je priložena kuharica sa skeniranim receptima.

Dobar tek! laugh

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak Ana Šeb Danijela Frljak  datum: 23. 12. 2021. 22:37

Sveta Lucija i sijanje božićne pšenice

Kako bismo pšenicu posijali na Svetu Luciju, prethodno smo trebali pripremiti teglice. Oprali smo ih, obojili, oslikali dekupažem i prelakirali. Tek tada smo počeli sa sijanjem. Boravkaši su se zaista potrudili i oko ukrašavanja i oko sijanja.

  

Što mislite, hoće li nam pšenica izrasti do Božića? laugh

Pogledajte pod "opširnije". Mi smo zadovoljni kako je napredovala. laugh

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak Ana Šeb Danijela Frljak  datum: 14. 12. 2021. 20:59

Hladni dani puni topline Vijest ima dokument u privitku

Prosinac je u znaku iščekivanja Božića. Božićna atmosfera vlada u pjesmama, druženjima uz kamin i uređenju našeg boravka. Lampice sijaju, snijeg leprša, pokloni se pakiraju, a djeca se vesele.

Više pogledajte u videozapisu pod "opišrnije".

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak Ana Šeb Danijela Frljak  datum: 10. 12. 2021. 21:59

ORAŠAR U PRODUŽENOM BORAVKU

A što bismo drugo prigodno čitali i slušali s učenicima produženog boravka nego priču i balet o Orašaru? 💫✴💫

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 30. 11. 2021. 17:33

MEĐUNARODNI PROJEKT RAZMJENE STRANIČNIKA 2021.

 

Međunarodni mjesec školskih knjižnica, Bookmark Exchange Project!

Ovogodišnja tema su bile narodne bajke i priče dijem svijeta.

Naši straničnici su otišli na put, u nove zemlje i nove škole. Nadamo se da će naći toplu dobrodošlicu i pročitati puno knjiga s učenicima koji će ih dobiti u Litvi, Mađarskoj i Sloveniji. Sa straničnicima, naravno, putuju i promotivni materijali našeg grada.

Učenici četvrtih razreda izradili su straničnike inspirirane hrvatskim narodnim bajkama, djelom Ivanom Brlić Mažuranić te knjiške gusjenice za školu iz Litve, Alytus!

Učenici naših Područnih škola u Kominu i Prepolnu izradili su straničnike nadahnute svjetskim bajkama te Regočem za školu iz Mađarske, iz Debrecena!

Produženi boravak izradio je straničnike inspirirane hrvatskim narodnim bajkama za školu iz Slovenije, iz Črnomelja!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 23. 11. 2021. 13:54

FINDUS I PETTSON U PRODUŽENOM BORAVKU

Boravak čita... odnosno, knjižničarka boravkašima... danas o prijateljstvu strarčića i mačića, Pettsona i Findusa. Sven Nordqvist, "Kad je Findus bio mali i izgubio se". 🐈

     

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 15. 11. 2021. 14:46

A sada... sanjarimo

U slobodno vrijeme boravkaši mogu uroniti u san beskrajnih mogućnosti i uživati u čitanju omiljenog sadržaja. 

„Kako putovati kroz vrijeme? – Čitaj.” (nepoznati autor)

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak  datum: 24. 10. 2021. 20:41

Opusti se i uživaj...

Nakon kratkog dogovora oko filma, jednoglasno smo donijeli odluku da je Petar Zecimir pravi odabir za nas. I bili smo u pravu. Uživali smo u filmu i kino dvorani pripremljenoj samo za nas.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak  datum: 22. 10. 2021. 20:44

Boravak čita

Drugo čitanje ponedjeljkom bilo je posvećeno projektu "Razmjene straničnika" stoga nas je knjižničarka Maja uvela u neobičan svijet hrvatskih tradicionalnih bajki. Čitanjem bajke Jež kraljev zet izvukli smo pouku: vanjski izgled čovjeka nikada nije mjerilo njegove osobnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak  datum: 18. 10. 2021. 21:05

Čestitamo našoj Teni i ponosni smo na nju!!!

Naša boravkašica Tena Škof osvojila je 2. mjesto na Likovno-literarnom natječaju pod temom „Međunarodna godina voća i povrća". Tena, nadamo se da ćeš uživati u osvojenoj nagradi, zaslužila si!

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak  datum: 18. 10. 2021. 20:39

Jesen, jesen je

Kukuruz i bundeva 
plešu skupa ča, ča, ča,
s njima lišće palo sve 
palo je sa grane.
 
Jesenjesen je...
 
Jabuke crvene 
skupljamo u košare 
i ptice selice 
otišle su sve.
 
Jesenjesen je...
 
      Ulomak iz pjesme Jesenjesen je, Josipa Franjić Radulović 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak  datum: 18. 10. 2021. 20:18

18. 10. DAN KRAVATE

Kravata je dekorativni odjevni predmet, oblika vrpce, koji se nosi oko vrata provučen ispod ovratnika košulje, izrađen od svile ili nekog drugog platna. Smatra se izvornim hrvatskim proizvodom. Europom se raširila u 17. stoljeću posredstvom hrvatskih vojnika u tridesetogodišnjem ratu, na kojima je postala prepoznatljiv modni detalj. Među prvima su je prihvatili Francuzi, pa u njihov jezik dolazi pod nazivom cravate, a kasnije i u druge europske jezike pod sličnim nazivima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak  datum: 18. 10. 2021. 20:15

Tjedan svemira

Prošloga tjedna boravkaši su imali radionicu o svemiru. Naučili su ili ponovili planete Sunčevog sustava, a nakon toga su izrađivali Sunčev sustav i slikali galaksiju gledanu iz Pariza. Time smo na njima zabavan i zanimljiv način povezali Europski dan jezika (26. rujna) sa Svjetskim tjednom svemira.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak  datum: 9. 10. 2021. 20:13

Posjetili smo izložbe

Učenici produženog boravka kišni su četvrtak proveli u Pučkom otvorenom učilištu gdje su pogledali dvije izložbe. U sklopu Dječjeg tjedna, izloženi su radovi osnovnoškolaca prijavljenih na natječaj Međunarodna godina voća i povrća, među kojima se nalaze i radovi naših boravkaša. Nakon ocjenjivanja svih radova, u kratkoj smo radionici ponovili o voću i povrću. Također, učenici su pogledali i izložbu slika "Slikarska poetika i apstrakcija memorije" Kristijana Gradečkog, a po povratku u boravak i sami se okušali u apstraktnom slikarstvu. 

 

  

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak  datum: 8. 10. 2021. 20:27

Stigla je jesen Vijest ima dokument u privitku

 

Jesen je stigla u boravak... a video govori sam za sebe. Potražite ga u prilozima ispod ove objave.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak  datum: 8. 10. 2021. 20:11

BORAVAK ČITA

Današnjim čitanjem priče o Antoniju knjižničarka i učenici produženog boravka započeli su ovogodišnje druženje pod nazivom "Boravak čita". Družimo se, čitamo i zabavljamo ponedjeljkom u prijepodnevnim satima.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Hunjadi Barišić  datum: 4. 10. 2021. 13:37

Berem, berem grožđe

Sezona berbe u punom je jeku kako u vinogradima tako i u produženom boravku.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak  datum: 19. 9. 2021. 20:07

MALA ŠKOLSKA OLIMPIJADA (10. 9. - Hrvatski olimpijski dan)

 

Kako bismo naglasili važnost bavljenja sportom, boravkaši su se okušali u raznim disciplinama naše male olimpijade. U 9 kategorija natjecala su se 3 tima odabrana slučajnim odabirom. Prenošenje štafete, ubacivanje u kolut i rušenje čunjeva (vlastoručno oslikanih), samo su neke od "disciplina" u kojima su se boravkaši natjecali. Evo kako je to izgledalo. 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak  datum: 14. 9. 2021. 20:02

Za početak nastavne godine...

Dobrodošli u novu, veselu i radnu nastavnu godinu. Nadamo se da ste spremni za nove pustolovine. Prvi radni tjedan je već iza nas pa tako i brojne ljetne aktivnosti. S veseljem smo se prisjetili ljetnih avantura i bezbrižnih dana, a boravkaši su zatim u kutije spremili zanimljiva ljetna sjećanja.

 

Vaš boravak

   :: opširnije :: 


objavio: Kristina Vrščak  datum: 13. 9. 2021. 08:00
 


 SATNICA MATIČNE ŠKOLE I PŠ PREPOLNO ZA ŠKOLSKU GODINU 2022./2023.Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 12. 2012.

Ukupno: 1102316
Ovaj mjesec: 1359
Danas: 218
preskoči na navigaciju