preskoči na sadržaj
Geografija
Kakao i čokolada

U ovoj rubrici nalaze se materijali o kakaovcu, kakau i čokoladi. Po njima se može izraditi plan i program izvannastavnih aktivnosti, dodatne nastave ili projekta o kakaovcu, kakau i čokoladi. 

Materiajli su u Word dokumentu te ih možete preuzeti i s pomoću njih izraditi svoju knjigu, lapbook ili plakat. Ogledni primjer jedne knjige možete vidjeti na https://bit.ly/ogledni_primjer_knjige. Niže u rubrici su pojedinačni materijali, a cjelokupnan materijal možete preuzeti s poveznice https://bit.ly/KakaoCokolada. 

Svemir

Dragi učenici,

u ovom prilogu nalaze se prezentacije na temu svemira. Prezentacije sadržae animacije i zadatke pa je potrebno preuzeti prezentaciju na računalo kako bi vam radile animacije i zadatci. Prezentacije su velike, a imaju i puno slika i animacija te će vam možda trebati malo više vremena da ih preuzmete,

Uživajte u upoznavanju svemira.

Priloženi dokumenti:
SUNCE.pptx
SVEMIR.zip

Projekt: Voda u nama, voda oko nas, voda posvuda

          Tijekom ožujka i travnja učenici 5.a, b, c i d na satovima razrednika razgovarali su o vodi i izradili  plakate. Razgovori i plakati bili su uvod u istraživanje o racionalnoj potrošnji vode u našoj školi. Istraživanje su učenici proveli na nastavi geografije. Razrednice su, u dogovoru s učiteljicom geografije, odabrale temu koja im je bliska. Tako su učenici 5.a radili strip na temu kruženja vode u prirodi, kruženje vode su prikazali kao Priču koja nema kraj ili su na odabranim riječima vježbali padeže. Pogledajte neke njihove radove: