preskoči na sadržaj
Traditions of Christmas and Easter

Ove školske godine učenici 8.d zajedno sa svojom razrednicom pridružili su se eTwinning zajednici. Prihvatili smo sudjelovanje u projektu:

Christmas and Easter  traditions

Kroz projekt ćemo se mi u razredu družiti, surađujući  ćemo razvijati komunikacijske i socijalne vještine, malo ćemo usavršiti naš engleski ( jer se cijeli projekt odvija na engleskom ), nešto ćemo i naučiti o IKT-u, jer sve podatke treba učitavati na eTw platformu, saznati ćemo kako se školuju i obilježavaju blagdane djeca u zemljama koje su u projektu i još ponešto.

A za projekt trebamo napraviti:

  • napisati pismo na engleskom kroz koje ćemo predstaviti naš razred 
  • izraditi prezentaciju kroz koju ćemo predstaviti našu školu i naselje
  • istražiti tradicijske običaje za Božić i Uskrs te o njima izraditi prezentaciju ili video
  • napraviti plakat u školi i web-stranicu na kojima ćemo vas izvješćivati o projektu

 

Grupa učenika iz našeg razreda, izradila je pismo i prezentaciju, kojima smo predstavili nas , našu školu, grad i državu. To je poslano u druge države, koje sudjeluju također u projektu eTwinning. Mi smo dobili pisma i prezentacije od drugih. Sve čestitke, koje ćemo dobiti, biti će izložene na našem panou za E twinning. Također, jedna grupa radi sve informacije i materijale za pano, tako da ćete tamo moći vidjeti sve što vas zanima o našem projektu. 

 

Hello there!

Our names are Vanesa, Sara, Ivona, Juraj and Franka and we are going to tell you some things about our school life. We go to Dragutin Domjanić primary school in Zelina. Zelina is a small rural city near Zagreb (capital city of Croatia). It is full of liveliness and happiness.  Our class has 27 students but  the class is almost never full.  There are 16 girls and 11 boys. We have got 15 subjects altogether. Our optional subjects are German , Religion and Informatics.  We always see fun in everything so you can not be bored in our class! We are all very talkative and we basically know everything about everyone.

Our school is kind of old but it is still in the best condition it can possibly be.

Greetings from class 8.D     

       

       

 

Na kraju našeg projekta, svi učenici i zemalja koje su sudjelovale u projektu ispunili su anketu. 

Rezultati su na linku https://tiny.pl/79td3                  

Tradicija Božića

Za Božić smo imali zadatak istražiti o božićnim običajima, izraditi prezentaciju ili video te razmijeniti s vršnjacima iz drugih zemalja. Također smo trebali izraditi i poslati božićne čestitke. Čestitke i radove koje smo primili od učenika drugih škola stavili smo na plakat kojim smo ukrasili školu za Božić. 

  

Pogledajte čestitke učenika iz zemalja partnera:

    

A ovdje dolje ( ova plava sa sklapanim kolačićima ) je jedna od naših čestitki koje smo izradili, napisali tekst, preveli tekst na engleski , adresirali i poslali. 

Izradili smo i prezentaciju o božićnim običajima i poslali. Našu prezentaciju možete pogledati u privitku. A tu su i neki radovi učenika iz drugih zemalja. 

Priloženi dokumenti:
prezentacija Bozic.pptx

Tradicija Uskrsa

 SATNICA MATIČNE ŠKOLE I PŠ PREPOLNO ZA ŠKOLSKU GODINU 2022./2023.Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 12. 2012.

Ukupno: 1107119
Ovaj mjesec: 1959
Danas: 6
preskoči na navigaciju